Belastingaangifte

hulp bij belastingaangifteHet is weer tijd voor de belastingaangifte over het jaar 2023. Het doen van aangifte is de afgelopen jaren een stuk makkelijker gemaakt door de belastingdienst, maar in de praktijk blijkt dat veel mensen twijfelen of klakkeloos de gegevens overnemen die de belastingdienst beschikbaar stelt. Bovendien wordt er vaak vergeten te controleren of er toevallig toch geen recht bestond op bepaalde toeslagen en loopt men soms honderden euro’s mis.

Concluderend: ziet u er als een berg tegen op om een begin met de aangifte te maken, komt u er helemaal niet uit of heeft u elk jaar het gevoel dat u niet het maximale uit uw aangifte haalt? Neem dan vrijblijvend contact met mij op en vraag naar het All-Inclusive 3-stappenpakket voor Particulieren. Veel mensen gingen u al met volle tevredenheid voor.

Voor referenties kunt hier klikken.

WERKWIJZE ALL-INCLUSIVE 3-STAPPENPAKKET

  1. U kunt een afspraak maken op kantoor en de benodigde bescheiden aanleveren. Mocht achteraf blijken dat er iets ontbreekt, dan kunt u dat in alle rust bij elkaar zoeken.* Wilt u dit voorkomen, dan maak ik een afspraak bij u thuis. Op deze manier zijn alle bescheiden binnen handbereik en kan er snel iets worden opgezocht als u ergens niet aan gedacht heeft.
    Voor de verzending van de aangifte(n) is geen DigiD nodig; na schriftelijke akkoordbevinding wordt de aangifte electronisch naar de belastingdienst verzonden. 

In overleg kan ik u een checklist sturen, waarmee u alle benodigde bescheiden voor het opstellen van de aangifte kunt verzamelen.
  2. Tevens bekijk ik na het opstellen van de aangifte of u eventueel alsnog recht heeft op zorgtoeslag of kindgebonden budget als u deze toeslag nog niet heeft aangevraagd. Dit kan vooral voorkomen als u in 2023 (in vergelijking met 2022) veel aftrekposten heeft, bijvoorbeeld bij aankoop van een eigen woning. Deze aftrekposten verlagen namelijk uw toetsingsinkomen voor de toeslagen, waardoor u wellicht toch recht heeft op toeslag.
  3. Tenslotte bekijk ik nog of het middelen van inkomen eventueel zin voor u heeft. Meer informatie over middelen en andere informatie kunt u terugvinden op mijn website.

Een stukje nazorg is in de prijs inbegrepen; u kunt me dus het gehele jaar door benaderen voor vragen over de ingediende aangifte of eenvoudige vragen bij gewijzigde omstandigheden in de privé-sfeer op fiscaal gebied. Kortom: een totaalprijs voor een totaalpakket!

*Stap 1 – All-Inclusive 3-Stappenpakket
Het tarief voor een aangifte inkomstenbelasting particulier bedraagt € 80,-. Dit tarief geldt alleen voor aangiften op kantoor en binnen Zoetermeer en in een straal van maximum van 10 kilometer van Zoetermeer. Voor het tarief van aangiften op locatie buiten deze straal kunt u een email sturen. Dit is een ‘all inclusive’ tarief! Geen ‘vanaf’ tarief waar dan nog eens extra opslagen bijkomen voor fiscale partners, het bezit van een eigen woning, vermogen in box 3 of andere aftrekposten. Eventuele teruggaven voor thuiswonende kinderen (voorheen T-biljet) met alleen een bijbaantje zijn eveneens inclusief.